Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Observatori Contra l'Homofòbia

Normativa Sant Jordi

Guia Recursos Educatius Anoia Sud

Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - El CRARC, protagonista al National Geographic

General - 03/04/2017

La prestigiosa revista realitza un reportatge per detallar les tasques del centre masquefí en la reintroducció de la tortuga mediterrània al Parc Natural del Montsant.

El CRARC, protagonista al National Geographic

 

 

 

 

 

 

 

 

National Geographic publica un article en el qual posa en valor la feina del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), situat a la població de Masquefa. D'aquesta manera, la revista explica el paper de l'entitat en la reintroducció de la tortuga mediterrània -una espècie altament amenaçada d'extinció a Catalunya- dins el projecte conjunt coordinat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Més de 3.000 tortugues mediterrànies han sigut alliberades al Parc Natural del Montsant des de l'any 2005 amb l'objectiu d'establir una població estable, unes dades que evidencien el treball del CRARC no només en la gestió de la fauna autòctona i el patrimoni natural, sinó també en la seva funció de divulgació mediambiental.

National Geographic també recull les paraules dels directors del CRARC, Albert Martínez-Silvestre i Joaquim Soler, que exposen els seus coneixements en la matèria i detallen l'hàbitat de la tortuga mediterrània i les amenaces a les quals està exposada. En l'actualitat, i gràcies als esforços d'entitats com el CRARC, aquesta espècie prospera en cinc àrees protegides a Catalunya i un altre espai protegit de la Comunitat Valenciana.

El CRARC, únic centre especialitzat en amfibis i rèptils

L'Ajuntament de Masquefa impulsa des de 1985 la gestió de la fauna i el patrimoni natural de la vila. Aquesta iniciativa va desencadenar en la creació l'any 1992 de l'únic centre de recuperació de fauna salvatge de l'Estat especialitzat en amfibis i rèptils: el CRARC. Aquesta institució, doncs, es dedica a la rehabilitació de fauna silvestre amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural i, alhora, promoure la recerca científica i l’educació ambiental.

La divulgació mediambiental és un dels màxims exponents de l’activitat del CRARC, atenent diàriament a escoles i grups que volen aprendre sobre el món dels rèptils i amfibis. La investigació també representa un puntal dins l’organització del centre, ja que la formació continuada és plenament necessària per gestionar correctament la fauna salvatge. Així doncs, s'han fet nombrosos treballs de recerca sobre reproducció, malalties, biometria, comportament i paleontologia, entre d'altres. Per a més informació, podeu visitar el seu portal web clicant en aquest enllaç.
 

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.