Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Observatori Contra l'Homofòbia

Normativa Sant Jordi

Guia Recursos Educatius Anoia Sud

Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - Detingut un home a Masquefa per l'estafa dels bitllets tintats

General - 07/04/2017

L’Ajuntament recorda que qualsevol persona que tingui constància o sospiti haver estat víctima d’aquesta o altres estafes pot posar els fets en coneixement de la Policia Local o bé dels Mossos d’Esquadra.

Detingut un home a Masquefa per l'estafa dels bitllets tintats

La Policia Local de Masquefa va detenir el passat dijous 6 d’abril un home que, presumptament, hauria intentat estafar una important quantia de diners a un veí de Masquefa. La detenció es va fer pels volts de la una del migdia a l’estació de tren de Masquefa gràcies a la col·laboració ciutadana i a la ràpida actuació policial. El delicte del que se l’acusa es coneix amb el nom de mètode ‘was-was’ o estafa dels ‘bitllets tintats’.

Fa 15 dies, l’acusat, que tenia múltiples antecedents per delictes d’estafa, hauria contactat amb la víctima -veí de Masquefa i propietari d’un negoci en venda- per adquirir la seva propietat en ‘bitllets tintats’, tenyits totalment de negre, i fent-li creure que amb un producte podria recuperar-ne el color original. Aquesta temptativa s’hauria produït novament dijous 6 d’abril amb la mateixa víctima; i aquesta, davant les sospites, va posar el cas en coneixement de la Policia Local, que minuts després va detenir el presumpte culpable del delicte.

Mètode ‘was-was’ o ‘bitllets tintats’

Aquesta estafa consisteix en tenyir amb iode alguns bitllets perquè actuïn com esquer, i davant la víctima se li demostra que aplicant el producte elaborat amb vitamina C recuperen el color habitual. Els estafadors fan creure a la víctima que tenen una gran quantitat de diner en bitllets de curs legal, que han tenyit per accident o per treure’ls del país, i que volen utilitzar-los per realitzar un pagament o canviar-los per una quantia inferior de diners ‘néts’.

L’Ajuntament recorda que qualsevol persona que tingui constància o sospiti haver estat víctima d’aquesta o altres estafes pot posar els fets en coneixement de la Policia Local o bé els Mossos d’Esquadra.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.