Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Observatori Contra l'Homofòbia

Normativa Sant Jordi

Guia Recursos Educatius Anoia Sud

Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - FESTA DEL ROSER A LA BEGUDA - Masquefa, amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

General - 09/05/2017

L’Ajuntament fa una crida als veïns a participar dels diferents actes que l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central organitza divendres 12 de maig arreu del territori.

Masquefa, amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

L’Ajuntament de Masquefa se suma aquesta setmana al Dia Mundial de la Fibromiàlgia; una diada que té com a objectiu apropar a la ciutadania el coneixement d’aquest síndrome clínica de difícil diagnòstic i que està caracteritzada per dolor crònic generalitzat a tot el cos, amb predomini als músculs i a l'esquena i amb presència d'una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts.

Per tot plegat, el consistori masquefí fa una crida als veïns a participar activament dels diferents actes que l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF) organitza arreu del país aquest divendres 12 de maig.

Entre ells, l’activitat que la delegació anoienca de l’ACAF celebra a la Plaça de la Creu d’Igualada. Divendres dia 12, de les 10 h. a les 14 h., l’entitat serà present en aquest espai de la capital de l’Anoia amb l’objectiu d’informar sobre la malaltia a les persones afectades i a les seves famílies, així com a tota la ciutadania.

La fibromiàlgia és una malaltia freqüent especialment entre les dones (4,2 % de dones i 0,2 % d'homes afectats a la població espanyola), i sovint s'acompanya de cansament, trastorns del son i de l'estat d'ànim, símptomes digestius i mal de cap, entre d'altres. La fibromiàlgia, a més, pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social. Malgrat que en els darrers anys s'està investigant a fons aquesta malaltia, encara resten moltes incògnites sobre les seves causes i els mecanismes que influeixen en el seu desenvolupament.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.