Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Observatori Contra l'Homofòbia

Normativa Sant Jordi

Guia Recursos Educatius Anoia Sud

Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - L'Ajuntament dóna el tret de sortida als Pressupostos Participatius amb la presentació pública del projecte

General - 13/04/2018

Fins al 4 de maig els veïns ja poden presentar les seves propostes a través del web www.masquefaparticipa.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l’Ajuntament, el CTC i la Biblioteca.

L'Ajuntament dóna el tret de sortida als Pressupostos Participatius amb la presentació pública del projecte

La Sala d’Actes del CTC va acollir dijous 12 d’abril l’acte oficial de presentació dels Pressupostos Participatius ’18 impulsat de forma pionera al municipi per l’Ajuntament de Masquefa, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana.

A la sessió, oberta a la població, hi van prendre part veïns de la vila i representants del consistori i del teixit associatiu local. La jornada va estar conduïda per l’alcalde Xavier Boquete, la tècnica de Participació Ciutadana de l’Ajuntament i per un consultor de l’empresa tècnica que dóna suport al projecte.

La trobada tenia com a objectiu presentar públicament els objectius del projecte; informar sobre la metodologia, les fases i el funcionament del mateix; detallar què es considera una inversió; donar a conèixer el web www.masquefaparticipa.cat; i explicar al conjunt de la ciutadania els motius que han portat a l’Ajuntament a impulsar aquests Pressupostos Participatius que permetran donar veu i vot als masquefins a l’hora de decidir a quins projectes volen destinar una partida de 100.000€ del pressupost municipal de 2018.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, convida els veïns a participar activament de les diferents fases d’aquest procés i assegura que “com a equip de govern afrontem amb rigor, responsabilitat i il·lusió l’inici d’aquest projecte perquè estem convençuts que representa un vertader estímul per a la ciutadania i una eina eficaç per fer partícips directes els masquefins en la definició de la Masquefa del present i del futur”.

La ciutadania ja pot presentar les seves propostes fins al 4 de maig

L’Ajuntament habilita dues vies per fer arribar les propostes ciutadanes: a través del web www.masquefaparticipa.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l’Ajuntament, el CTC i la Biblioteca. Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d’estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un Fòrum ciutadà

Posteriorment, a partir del 4 de maig, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

I dijous 7 de juny (19 h.), els masquefins estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala d’Actes del CTC; una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Masquefa majors de 16 anys.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.